1

Latijnse naam: Lampropeltis triangulum hondurensis. Nederlandse naam: Hondurese melkslang. Land van herkomst: Midden- en Zuid-Amerika. Grootte: Tot 180 cm (In de regel ca 120 cm) Gewicht: Leeftijd: Tot 15 jaar

Kleur man: Overwegend rood met donkeroranje bandering opgesloten in zwarte ringen. Er zijn ook kleurvariƫteiten die bijna geheel oranje zijn met oranje bandering opgesloten in zwarte ringen.

Kleur vrouw: Zie man

Kweek: Ong. 5 eieren, in 25-28 graden. Broedtijd 50-53 dagen.

Behuizing: Het terrarium voor deze soort kan men beter iets breder dan hoog houden, vanwege het feit dat deze soort hoofdzakelijk zich op de bodem begeeft, maar zal net als de stierslangen een klim niet uit de weg gaan om aan voedsel te komen. Afmetingen van 1 meter lang bij 80cm breed bij 60cm hoog zijn ideaal, maar groter mag altijd natuurlijk. Als bodemmateriaal kan het best gekozen worden voor houtsnippers of bark, maar bladeren zijn ook zeer geschikt en aantrekkelijk om te zien. Bij deze soorten mag men ook een grover type zand gebruiken. Verder kan men het terrarium inrichten met wat klimtakken en planten (liefst kunststof i.v.m. reinigen). Wat deze dieren ook op prijs stellen zijn verschillende gestapelde stenen waar ze tussen kunnen liggen; dit is namelijk in hun natuurlijke omgeving ook hun vaste verstopplek. Temperaturen voor deze soort zijn gelijk aan andere Noord-Amerikaanse soorten zo rond de 27-30 graden celsius overdag en zo'n 18-22 graden celsius 's nachts. Het is verstandig om zo nu en dan ultraviolet licht te gebruiken in het terrarium (dit geldt voor praktisch alle terrariumdieren) zodat de dieren vitamine D3 kunnen aanmaken in hun lichaam, dit kan ook als vitaminesupplement door het drinkwater worden gedaan. Koningsslangen hebben geen grote drinkbak nodig, wel is verstandig om regelmatig de dieren en het terrarium te sproeien met water.

Temp/ Luchtvochtigheid: 27-30 graden celsius overdag en zo`n 18-22 graden celsius 's nachts. Het is verstandig om zo nu en dan ultraviolet licht te gebruiken in het terrarium. Temperaturen voor deze soort liggen gezien het verspreidingsgebied rond dezelfde temperaturen, alleen in de zomerperiode kan het warmer zijn. De luchtvochtigheid kan men het beste rond de 65% proberen te houden.

Voeding: vogels, (veld)muizen, eieren van schildpadden, insecten, (woel)ratten.